Kunststof kozijnen hebben vele voordelen ten opzichten van houten en aluminium kozijnen.

Afgelopen decenia is het kwaliteitsniveau van kunststof kozijnen enorm toegenomen. Daar waar ze vroeger een levensduur hadden van +/- 25 jaar, is dit tegenwoordig 50 tot 75 jaar. Uw hele leven lang dus!

Prijstechnisch zijn kunststof kozijnen interessanter dan houten kozijnen. Behalve dat ze in aanschaf goedkoper zijn, bespaart u flink op onderhoudskosten.

Kunststof kozijnen vragen bijna geen onderhoud. Houten kozijnen dienen minimaal elke 2 tot 5 jaar geschilderd te worden, en moeten vaak bijgewerkt worden om rot te voorkomen. Kunststof kozijnen hoeft u alleen af te poetsen met een sopje. Kunststof kozijnen kunnen niet gaan rotten.

Daar waar kunststof kozijnen vroeger glad en wit waren, heeft u tegenwoordig ook de mogelijkheden om een Kunststof-kozijn met houtnerf te nemen.
De kleur wit is er nog steeds. Maar tegenwoordig kunt u bijna elke kleur krijgen die u wenst.

Hedendaagse kunststof kozijnen zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof, wat uitstekende weerstand biedt tegen weersinvloeden. Hierdoor behouden
uw kunststof-kozijnen ook na jaren hun oorspronkelijke uiterlijk.

De kunststof kozijnen van tegenwoordig, behalen de zelfde isolatie waarden als houten kozijnen. Vroeger was dit beduidend minder.
Zeker in combinatie met de huidige technieken en HR++ glas bespaart u flink op uw stookkosten.
Daarbij zijn de huidige kunststof kozijnen zeer geluids-isolerend.

Kunststof kozijnen hebben een uitstekenden inbraakpreventie. Daar er in de huidige generatie kunststof kozijnen, stalen verstevigingsprofielen worden verwerkt aan de binnenzijde van de kozijnen zijn deze veel stabieler en sterker geworden. Daarbij worden tegenwoordig geen plastic schanieren en bevestigings materialen meer gebruikt, maar vind u dezelfde schanieren en klinken terug als bij houten kozijnen.

Daar waar hout geen brandvertragend effect heeft, zijn kunststofkozijnen over het algemeen brandvertragend.

Kunststof kozijnen geven over het algemeen een meerwaarde aan uw huis bij verkoop. Veel nieuwe kopers van een woning zien in Kunststofkozijnen, een extra meerwaarde van een woning.